Er is een nieuwe samenwerking tot stand gekomen op het gebied van training voor predikanten en voorgangers. Trainers uit de evangelische en protestantse kerken bundelen hun kracht. Dit betekent dat de al bestaande training Leef! en werk niet alleen is verbeterd, maar ook breder resultaat kan krijgen. Daarmee is een krachtig middel ontwikkeld om predikanten en voorgangers te leren om te gaan met de drukte van het werk en de verwachtingen van gemeenteleden.

Bijzonder aan deze training is dat predikanten uit de protestantse wereld en collega’s uit de evangelische wereld elkaar ontmoeten. Leef! en werk is een tweedaagse training over levensplanning en tijdbeheer voor predikanten en voorgangers. Een training waar je je hele leven wat aan hebt!
In deze training hebben Joke en Alex Boshuizen en Michiel Santman hun krachten gebundeld. Alex is predikant in de het kerkverband van de Nederlands Gereformeerde Kerken en part-time werkzaam in de Petrakerk in Heemstede. Naast het predikantswerk heeft hij samen met zijn vrouw Joke een coachingsbureau. Michiel is voorganger in Shelter Haarlem, een evangelische gemeente en heeft daarnaast een praktijk als coach.
Alex: ‘we zijn als coaches werkzaam in dezelfde regio en zo zijn we met elkaar in gesprek gekomen. Er is niet zoveel verschil in de aard van het werk van een protestantse predikant of een evangelische voorganger. Het gevaar voor beiden is een overbelasting op lange termijn.’ Michiel vult aan: ‘er valt een enorme winst te behalen door anders om te gaan met je beschikbare tijd. Als je leert plannen vanuit je waarden en idealen die je nastreeft dan is dat terug te zien in hoe je je agenda indeelt. Daar gaat onze training over. In deze tweedaagse training wordt gewerkt met het gedachtegoed van Stephan R. Covey.  Hier wordt een korte uitleg over gegeven waar de deelnemers vervolgens direct mee aan de slag gaan.’ Alex: ‘de reacties van deelnemers op onze training zijn verrassend. Deelnemers geven aan dat het effect van de training veel groter is dan ze hadden verwacht. Ze plannen bewuster en zijn daardoor effectiever.’ De training vergroot de effectiviteit van de deelnemer en daagt de deelnemer uit om zich te blijven ontwikkelen. Voor predikanten van de Nederlands Gereformeerde Kerken geldt dat zij hiervoor punten krijgen in het kader van de Permanente Educatie. De eerstvolgende training is op vrijdag 15 januari 2016 met als vervolgdag vrijdag 1 april 2016

Kijk hier voor meer informatie.

Om meer te lezen over het werk van Michiel Santman ga naar www.andersdenken.nu .

 

Leuk? Nuttig? Deel dan met anderen!