logowenl

Tweedaagse training over levensplanning en tijdbeheer voor predikanten en voorgangers. 

Een training waar je je hele leven profijt van hebt!

Inhoud van de training

Predikanten en voorgangers werken zelfstandig en plannen hun eigen werktijd in. In hun werk komt er veel op hen af waardoor ze voor veel keuzes staan. Hoe krijg ik mijn werk af? Wat moet er nu eerst gebeuren en wat kan wachten tot later? Daardoor is een hoge emotionele druk en belasting onderdeel van het werk. Gevaar is overbelasting en uitval. In deze training ga je aan de slag met je agenda en de tijd die je te besteden hebt. Want, waaraan wil je die tijd eigenlijk besteden? Wat is er eigenlijk écht belangrijk voor je? Dat geldt voor je leven én je werk!

Tijdens de training staat het gedachtegoed van Stephen R. Covey centraal: wat is er echt belangrijk voor jou? Wat zijn je onderliggende waarden en welke plek krijgen die in je leven en werk?

De training is heel praktisch van opzet, na een korte toelichting ga je direct met het materiaal aan de slag. Een ander belangrijk onderdeel is dat er tijd genomen wordt voor persoonlijke bezinning. Bewustwording van wat je drijft in je leven is cruciaal. Na de training kun je duidelijke keuzes maken omdat je persoonlijke effectiviteit vergroot is. Daarnaast is er tijdens de training ruimte voor persoonlijke uitwisseling, waarbij er geleerd wordt van elkaar.

Programma dag 1

9.30u Koffie en thee

10.00u start programma

 • Inleiding
 • Kwadranten van Covey
 • Toepassen van de kwadranten op eigen agenda

12.30u lunch

13.15u vervolg programma

 • Theorie persoonlijk statuut
 • Aan de slag met je eigen statuut

16.00u afsluiting

Programma dag 2

9.30u Koffie en thee

10.00u start programma

 • Terugblik dag 1, wat heb je geleerd?
 • Opnieuw blik op eigen agenda
 • Casussen bespreken, waar loop je tegen aan?
 • Oplossingsgericht intervisie moment

12.30u lunch

13.15u vervolg programma

 • herschrijven en aanvullen persoonlijk statuut
 • Delen van ervaringen

16.00u afsluiting

 

Reacties van deelnemers

Vorige deelnemers zijn enthousiast over het effect van de training. Lees hieronder wat ze over de training zeggen.

De training ‘Leef! en werk’ heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster ben gaan leven. Ik ben dieper gaan nadenken over wie ik ben en wie ik wil zijn in al de rollen die ik vervul in mijn leven. Ook denk ik beter na waarom ik de dingen doe die ik doe. Ik heb nu weer grip op mijn agenda en leef met aandacht. De gemeente waarin ik werkzaam ben, heeft daar profijt van. Ook mijn gezin en ikzelf varen daar wel bij.’


Judith Cooiman

‘De training ‘Leef! en werk’ was fijn om te volgen. Te werken vanuit een persoonlijk statuur was een eyeopener. Goed om zoiets met een groep collega’s te volgen en de begeleiding van Joke en Alex was heel prettig. Toepassen van wat ik in de training heb opgestoken levert rust en overzicht, en het komt ten goede aan mijn vrouw en mij, maar ook aan de gemeente. Jammer dat ik deze cursus niet veel eerder heb gevolgd.’


Richard Vervoorn

‘Nu je dit leest, vraag je je af of het zinvol is om aan deze training tijd te besteden? Een goede vraag! Het is juist deze vraag die je voorgelegd krijgt in deze cursus. Wat is waardevol voor jou? Waar wil jij je tijd aan besteden en hoe? Aan je werk, aan je gezin? Of ook nog andere dingen? Deze cursus heeft mij geholpen mezelf deze vraag te stellen, en met zachte hand mijn wil gebogen om er de tijd voor te nemen. Wat mij betreft zeker de moeite waard, wellicht voor jou ook?’

Jan van Helden

‘Toen ik hoorde van deze cursus dacht ik aan een cursus timemanagement, waarvan ik er meerdere gevolgd heb. Mijn kennis opfrissen kan geen kwaad, dacht ik. Maar ik werd verrast met een heel andere insteek: het gaat niet in de eerste plaats om een stukje agenda-beheer, maar om de relatie van je persoonlijke doelen en drijfveren mèt die agenda. Van harte aanbevolen voor iedereen die eens wil nagaan of haar of zijn persoonlijke doelen de juiste prioriteit krijgen.’

Piet van Veelen

 

Trainers

Deze training wordt verzorgd door Joke en Alex Boshuizen en Michiel Santman.

portretfotoOver Joke (1959)      

Joke Boshuizen-Heetebrij heeft 13 jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Vanaf augustus 2014 is zij zelfstandig ondernemer en werkt op scholen in achterstandswijken met leerlingen, personeel en ouders aan een goed sociaal klimaat. Samen met Alex verzorgt zij studie- en bezinningsdagen.

Meer informatie is te vinden op: www.krachtvandeleerkracht.nl

Over Alex (1958)Alex (1) medium

Alex Boshuizen is sinds 1990 predikant in de Nederlands Gereformeerde Kerken. Vanaf 2003 werkt hij daarnaast als supervisor en coach.   Sinds 2012 is hij met een parttime aanstelling verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Kerk van Heemstede en heeft hij samen met Joke de VOF BoshuizenCoaching opgezet.

Een goede luisteraar die mensen helpt in beweging te komen en getraind is in het voorkomen van burn out. Zie ook: www.boshuizencoaching.nl

Over Michiel (1966)michiel

Michiel Santman is ruim vijftien jaar werkzaam als voorganger in Shelter Haarlem. Hij werkt zes jaar o.a. als interne coach in Shelter. Sinds april 2014 coacht hij mensen in leiderschap vanuit zijn eigen bedrijf ‘Anders denken’ en combineert hij dit met het voorgangerschap. Zijn persoonlijke missie is: ‘het beste in mensen naar boven brengen’. (www.andersdenken.nu)

 

Data en andere praktische zaken

De training Leef! en werk is een tweedaagse cursus die op twee aparte dagen gegeven wordt. Na de inspirerende eerste dag ga je zelf aan de slag met het aangeboden materiaal.

De datum voor de eerstvolgende training moet nog worden vastgesteld.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, op deze manier kunnen wij een vertrouwelijke setting creëren.

Predikanten van de NGK krijgen voor deze cursus 12 punten in het kader van de permanente educatie.

 

Investering

Groei is niet mogelijk zonder te investeren in tijd en geld. Wij bieden je deze tweedaagse training aan voor de prijs van € 350,- per deelnemer (excl. BTW). Dit is inclusief onbeperkt koffie/thee en water, een werkboek en een creatieve lunch. Inclusief BTW bedraagt de prijs € 423,50.

De training gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn.

Trainingslocatie is de Petrakerk, Limburglaan 3 in Heemstede.

 

Aanmelden

Heb je nog vragen? Bel één van ons:

Alex Boshuizen (06) 14497549

Joke Boshuizen (06) 24989983

Michiel Santman (06) 46262124

Je kunt je aanmelden via dit e-mail adres: info@boshuizencoaching.nl

Je zult er versteld van staan hoeveel energie je krijgt als je werkt vanuit je kracht.
Neem contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

NEEM CONTACT OP