Als ervaren predikant en coach kan ik voor collega predikanten veel betekenen. Ik ken het predikantenwerk van binnen uit en houd er zeer veel van. Dat betekent dat ik me goed kan verplaatsen in wat predikanten meemaken en ook de lastige momenten van het vak goed in beeld heb. Het betekent ook dat ik keuzes kan begrijpen die je als predikant maakt uit liefde voor het vak en de Heer die je dient. Dat laatste betekent niet dat je niet zal helpen om heel kritisch te kijken naar de keuzes die je maakt, als blijkt dat je er een prijs voor betaalt.

In persoonlijke coaching kan ik veel voor je betekenen.

Hieronder vind je twee specifieke programma’s.

Leef! en werk

Levensplanning en tijdbeheer voor predikanten.

 

Predikanten beheren hun eigen tijd, en moeten vaak veel keuzes maken. In deze cursus wordt  je een mogelijkheid aangeboden om goed na te denken over wat belangrijk is in je leven. Daar hoort je werk ook bij.

We gaan aan de hand van het gedachtegoed van Steven Covey bezig met wat richting geeft aan je leven en hoe dat jouw manier van werken bepaalt.

We zullen in de loop van deze twee dagen heel praktische en concrete handreikingen geven, maar het belangrijkste is de verdieping en bezinning. Inmiddels hebben we ervaren dat dit een goede manier van werken is en dat het voor de vorige deelnemers opvallende resultaten heeft opgeleverd.

Naast een theoretische basis is er volop gelegenheid om het programma op je eigen persoonlijke maat toe te passen. De cursus beslaat twee dagen zodat er prima gelegenheid is om te evalueren en dan ook weer nieuwe dingen te leren op die tweede dag. De tweede dag geeft ook meer ruimte voor een persoonlijke uitwisseling, waarbij we ook van elkaar leren.

We streven naar een grotere bewustwording van wat je drijft in je leven en daarmee naar een verbetering van de kwaliteit van leven, met als resultaat dat je meer effectief aan het werk bent.

Praktische zaken:

Een tweedaagse cursus.

De eerstvolgende is 25 september en 13 november 2015.
Maximaal 10 deelnemers.

Predikanten van de NGK krijgen voor deze cursus 12 punten in het kader van de permanente educatie.

Kosten: € 350 voor twee dagen, dit is exclusief BTW en met inbegrip van een creatieve lunch (inclusief BTW bedraagt de prijs 423,50).

Plaats: Petrakerk, Limburglaan 3 Heemstede.

Fit for Life voor predikanten

Predikanten hebben een grote kans burn-out te raken. De cursus Fit for Life is een zeer geschikte manier om dat te voorkomen. Als trainer/predikant kan ik in staat om van binnen uit mee te leven met de specifieke stress verhogende situaties die zich in het leven van een predikant voordoen.

De telefonische vorm is zeer effectief en laagdrempelig, en bespaart veel tijd, vooral dat laatste is voor predikanten zeer belangrijk.

Voor predikanten van de Nederlands Gereformeerde Kerken geldt dat zij in het kader van de ‘Permanente Educatie’ 10 punten krijgen.

Je zult er versteld van staan hoeveel energie je krijgt als je werkt vanuit je kracht.
Neem contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.
NEEM CONTACT OP